Twitter

pondělí 28. května 2012

Bílek oznámil definitivní složení národního mužstva pro EURO 2012


Fotbaloví fanoušci už se nemohou dočkat po Olympijských hrách druhé největší sportovní události Evropy tohoto roku. EURO 2012 odstartuje již 8. června a ani tentokrát u toho nebude chybět česká reprezentace. Po přípravném táboru v Rakousku a úspěšných přátelských duelech s místním výběrem a s reprezentací Izraele, trenér našeho národního mužstva Michal Bílek sestavil definitivní soupisku 23 vyvolených.

Kouč oznámil svůj verdikt už v neděli večer. V bráně bude jistota; Petr Čech, který právě podepsal novou smlouvu s londýnskou Chelsea. Jeho náhradníky zůstávají Jaroslav Drobný (Hamburk) a Jan Laštůvka (Dněpropetrovsk).

Ve stoperské dvojici se budou bít Tomáš Sivok (Besiktas) a Michal Kadlec (Leverkusen). Zaskočit za ně mohou Marek Suchý (Spartak Moskva) nebo Roman Hubník (Hertha Berlín).  Na krajích obrany se budou prohánět David Liberský, František Rajtoral (oba Plzeň) a talentovaný Theodor Gebre Selassie z mistrovského Liberce.

Ve středu zálohy budou kromě Tomáše Rosického, který si léčí zraněný kotník, Petr Jiráček (Wolfsburg), Daniel Kolář, Vladimír Darida (oba Plzeň) a Tomáš Hubschman (Šachtar Doněck). Po stranách budou hrát: Milan Petržela, Václav Pilař (oba Plzeň), Jan Rezek (Famagusta) a Jaroslav Plašil (Bordeaux).

Velký luxus si dopřál Michal bílek především v útoku, bere s sebou do Polska celkem čtyři útočníky a to i přesto, že náš tým hraje převážně na jeden hrot. Góly tedy bude střílet David Lafata (Jablonec), nejlepší kanonýr právě skončeného ročníku české Gambrinus ligy. Dočkala se i stálice národního mužstva Milan Baroš (Galatasaray) a dva dlouháni Tomáš Necid (CSKA Moskva) a Tomáš Pekhart (Norimberk).


Žádné komentáře:

Okomentovat